La inestabilitat política que estem vivint a Catalunya durant els últims anys i sobretot, durant els últims mesos ha portat a que aquest malestar social arribi fins al nostre estimat club. L’Espanyol, en tot moment, ha volgut mantenir-se al marge de fer cap mena de posicionament polític per respectar la diversitat d’opinions i ideologies que tenen les persones que formen la seva massa social. Fins aquí, tot bé.

El club ha anat proposant iniciatives per omplir l’estadi només amb banderes blanc-i-blaves i deixar les banderes amb contingut polític cadascú a casa seva. Si que és cert, que aquest objectiu del club no s’ha arribat a complir mai. No hi ha hagut ni un sol partit en què les grades del RCDE Stadium s’omplissin només de blanc-i-blau. Senyeres, banderes espanyoles i estelades s’han anat fent visibles -cada cop més- en un espai, que s’ha volgut convertir en neutre tot i que no s’hagi complert mai aquest propòsit.

Bé, fins aquí hem arribat. Els fets violents que van succeir durant l’últim enfrontament de l’Espanyol a casa davant el Vila-real CF són intolerables i no es poden tornar a repetir. L’ésser humà es diferencia dels animals pel raonament, pel fet de que nosaltres no ens guiem per l’instint sinó que tenim ús de raó. Doncs, diumenge passat va semblar que no. On ha quedat la tolerància i el respecte? Som un club senyor i la nostra afició també ho és. A ningú li agrada veure un lloc tant important com és casa nostra ple de banderes de la ideologia contrària a la de cadascú, sigui la que sigui, però aquesta no és raó suficient com per arrabassar banderes dels demés ni per molt menys recorre a l’ús de la violència per intentar callar un anhel polític que no és el teu.


L’únic que feu és embrutar el nom d’un club centenari i d’una afició que sempre ha estat exemplar. En comptes de seguir actuant així, pot ser sí que ha arribat el moment de dir prou i separar la política de l’esport. O si més no, de l’Espanyol. Guardeu a casa les vostres banderes amb significat polític i porteu una pancarta al camp on agraïu al club que s’hagi mantingut al marge SEMPRE de qualsevol posicionament, perquè al cap i a la fi, el posicionament del club cap a una banda o cap a una altre, hagués ferit la sensibilitat d’una part de l’afició i hagués fet més gran la esquerda social que existeix entre els aficionats.

La decisió de l’Espanyol de mantenir-se neutral en tot moment és el més adequat pel simple fet que  és només un club esportiu i l’esport és el seu únic objectiu.

Anna Casas Vaqueiro

Sòcia i Redactora de ‘La Contra Deportiva’

 

Comentarios

Comentarios

2 COMENTARIOS

  1. hola hola

    tu artículo tiene sentido, pero discrepo en un par de cosas… una que no es cierto que el club se haya mantenido siempre al “margen”… eso no es cierto… en muchas ocasiones ha actuado como señorita de compañía o comparsa del otro club a nivel institucional y le ha bailado el agua al régimen suscribiendo plataformas y gansadas varias, todos los manifiestos que le han puesto delante y no hace tanto tiempo de ello… esas mismas gansadas que han fracturado a nuestra sociedad en su conjunto y a la masa social del club… y la segunda que no se puede pedir a personas mayores de edad que pagan sus impuestos que exhiban o dejen de exhibir sus banderas si les place, sobre todo si son banderas oficiales… los altercados, las agresiones, las protagonizan personas particulares… contra esas personas concretas se debe actuar en todo caso y no pensar que otras van a hacer lo mismo independientemente de la bandera que lleven o que les identifique…

    al estadio llevo mi bandera del valle de arán, y en ocasiones una bandera blanquiazul con los colores del primer escudo de la identidad, que son los de la bandera nacional (los de la única nación que tenemos, que es la que reconocen como tal otras naciones)… y no dejaré de llevarlas porque se haya producido una pelea en la grada…

    en fin, soy pesimista… se ha sembrado la semilla de la discordia y no he sido yo quien ha envenenado el ambiente que se vive en cataluña… es más, tengo claro quiénes llevan más parte de culpa… hay que aprender a convivir con ello porque va a costar mucho trabajo que deje de ser así…

DEJA UNA RESPUESTA

Escribe tu comentario
Nombre