Georgina Esteva y Montse Buñuel han atès a La Contra Deportiva per parlar del seu últim llibre infantil: ‘En Nicolau Blanc-i-Blau’. Es pot trobar en català, castellà i xinès a la botiga oficial del RCDE a Cornellà, a la mateixa Editorial Gregal i en qualsevol llibreria del vostre poble el podeu demanar.

LCD.-¿Com va sorgir la idea de realitzar aquest llibre?

G. E.- La idea de realitzar aquest llibre va sorgir perquè la Montse Buñuel, la il·lustradora, es sòcia de l’Espanyol i està acostumada a anar al camp. Quan hi anava, trobava que pràcticament no hi havia cap llibre del club per a nens d’entre 7 i 11 anys. 

LCD.-¿Quin és l’argument central?

G.E.- L’argument central gira entorn al futbol, però l’esport és una excusa per parlar d’altres temes com l’amistat, l’amor, els valors, l’aventura i els animals. Diríem que el futbol és el fil conductor de la història, però el llibre va molt més enllà. 

LCD.- Hem vist que el llibre està disponible en tres idiomes, es ben curiós que més enllà del català i el castellà també estigui traduït al xinés i no a l’anglès o l’alemany. ¿Voleu obrir el mercat a la Xina o es una imposició del club per tenir capital xinès?

G.E.-Vam pensar que traduir el llibre al xinès ens permetria arribar a més nens i, com que el club té influència xinesa, vam creure que era més adequat traduir-lo al xinès que, per exemple, a l’anglès. La idea era que els nens xinesos que viuen aquí poguessin tenir un llibre de futbol amb la seva llengua materna.

LCD.-¿Quins valors intenta transmetre el llibre?

E.G.- El llibre pretén transmetre valors esportius com la cooperació i el joc net, però també valors humans com l’amistat i l’amor. Tot i així, la història també està farcida d’il·lusions, somnis i aventura.

LCD.-¿Els més petits que pugin gaudir de la lectura podran veure reflectit algun paral·lelisme amb el que intenta expressar l’Espanyol com a entitat?

E.G.- El gran paral·lelisme seria el futbol, perquè la història, tot i que no només parla de futbol, té com a eix vertebrador aquesta pràctica esportiva.

LCD.-¿Quina opinió teniu sobre l’esport? ¿És una eina bàsica per educar juntament amb la lectura?

E.G.-L’esport és una molt bona eina per educar, perquè a través de la pràctica esportiva tenim l’oportunitat de viure experiències i de trobar-nos en situacions que ens permetran aprendre de nosaltres mateixos, però també aprendre dels altres. Per tant, a més a més del fet que la literatura ens transporta a un món imaginari i que ens permet desenvolupar certes habilitats intel·lectuals, l’esport també resulta un bon recurs per ensenyar valors i actituds als nens, sobretot quan el planteig no és buscar el rendiment esportiu, sinó la part més educativa i formadora de l’activitat.

LCD.-¿Teniu pensat fer més edicions que facin referencia a l’Espanyol o altres entitats esportives?

E.G.-Tenim pensat donar continuïtat a la història del Nicolau amb un segon llibre, però encara no ho tenim lligat.

LCD.- Moltes gràcies i molta sort amb properes edicions.

E.G.- Un plaer i moltes gràcies. 


Comentarios

Comentarios

DEJA UNA RESPUESTA

Escribe tu comentario
Nombre