L’esportista català que competeix en la modalitat de skeleton desde 2005 i ambaixador esportiu del RCDE, Ander Mirambell, s’ha convertit en un dels sis candidats per ocupar la plaça de representant dels esportistes d’hivern per omplir una de les dues places vacants al Comitè Olímpic Internacional (COI).

El medallista olímpic s’endinsa en la seva primera candidatura per accedir al COI perquè «m’agradaria tornar-li a l’esport tot el que he après com a esportista i que millor que fer-ho des del Comitè Olímpic Internacional», ha argumentat Mirambell. «El col·lectiu d’esportistes, és el col·lectiu més important que hi ha dintre el món de l’esport perquè sense ells no hi hauria competicions. I tot el que jo pugui fer per millorar l’esport com a esportista és una bona oportunitat», ha explicat a LCD.

El tret que més el diferencia dels altres candidats és que ell és un atleta que està en actiu, ja que segons ha explicat “últimament els esportistes que s’han presentat estan retirats i viure al dia a dia i veure tots els problemes que hi ha dintre l’esport m’aporta una frescor i una realitat diferent”.

Però el fet d’estar en actiu no és l’únic que el diferencia dels altres candidats. «Primer, començar amb un esport que no existia al meu país i arribar a uns jocs olímpics. Per tant, conec tot el procés, des de zero fins als JJOO. Després, conèixer la realitat dintre de l’esport. I sobretot fer la meva feina a la Lliga de futbol professional, on he conegut com funciona una competició de màxim nivell i de les més importants del món. Doncs, també puc aportar una altra forma d’entendre el món de l’esport. I cap altre candidat ho pot fer perquè per exemple, a la lliga estem duent a terme projectes com LaLiga4Sports, des d’on ajudem a l’esport espanyol, tenim el tema de la pirateria, les apostes o els drets de televisió. Tot això hi ha temes que em toquen menys i d’altres que més però, tot i així crec que és important aportar coneixements de tots els àmbits relacionats amb els esportistes», ha explicat el dues vegades olímpic.

Els altres candidats i les eleccions

Les eleccions es duran a terme durant el mes de febre. Mentre s’estiguin celebrant els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang 2018, els esportistes residents a la Vil·la Olímpica podran escollir els dos representants que prefereixin.

Els altres candidats que es presenten a les dues places vacants són la noruega Astrid Uhrenholdt (esquí nòrdic), la xina Hong Zhang (patinatge de velocitat), l’italià Armin Zeoggeler (luge), l’americà Kikkan Randall (esquí nòrdic) i la finlandesa Emma Terho (hoquei sobre gel). Tots els candidats han estat nominats pels seus respectius comitès olímpics nacionals.

Des de La Contra Deportiva volem desitjar tota la sort a l’Ander Mirambell i molts èxits.


Comentarios

Comentarios

DEJA UNA RESPUESTA

Escribe tu comentario
Nombre