La cantera perica sempre ha destacat pels jugadors que apunten a destacar dins el panorama nacional del futbol i una d’aquestes futures promeses és el Pol Lozano. El migcampista de tan sols 17 anys ha deixat a tots sorpresos després de haver fet la pretemporada i debutar amb el primer equip davant l’UE Olot.

El míster Quique Sánchez Flores va lloar la seva feina. «Tenim una molt bona impressió del cantera. És un mig centre molt posicional i que juga molt bé a futbol. A més ha estat internacional en totes les categories inferiors. Té moltes possibilitats», va explicar QSF. Tot i així, el jove del planter perico ha decidit ser pacient i seguir millorant tot i els afalacs que el míster li va enviar després de debutar.

Avui entrevistem al Pol Lozano, apuntin bé el seu nom perquè ben aviat el sentiran per tot arreu.

Anna Casas.- Com vas començar la teva etapa esportiva a l’Espanyol?

Pol Lozano.- Jo vaig començar la meva etapa a l’Espanyol al Prebenjamí amb sis anys. Jo estava jugant al Mercantil i David Fernández em va venir a buscar. Ell és l’home a qui li dec tot aquí a l’Espanyol perquè és el que m’ha ajudat més. L’he tingut al meu costat en moltes etapes i sobretot, m’ha ajudat a créixer. Estic molt content d’haver-lo tingut a ell com a entrenadors i a altres entrenadors que també m’han fet créixer.

A.C.- Des de que el va trobar al Mercantil, David Fernández es va convertir en una persona clau dins del club.

P.L.- Sí, l’he tingut com a entrenador sis o set anys i la veritat és que ha estat com un pare per mi. Cada cop que pujava estava amb ell, li estic molt agraït al David.

A.C.- Desprès de tants anys a la cantera perica, què és per tu l’Espanyol?

P.L.- Bé, tota la meva família és perica. El meu pare sempre anava amb el seu tiet a l’estadi i jo també tinc inculcada aquesta manera de viure, de ser de l’Espanyol. I la veritat és que ser de l’Espanyol i jugar-hi és una de les millors coses que et poden passar a la vida. Estic molt agraït d’estar al meu club.

Pol Lozano
Pol Lozano a la CE Dani Jarque
A.C.- Aquest és el dotzè any que jugues amb la blanc-i-blava, tens experiència dins el club. Has vist diferents presidents i etapes econòmiques, esportives i diverses directives. Com estàs veient l’era Chen?

P.L.- La veritat és que molt millor perquè hi ha hagut etapes que han sigut molt dures pel futbol base i ara estem molt bé. El fet que l’entrenador del primer equip confiï en la cantera i sobretot que tots els directius també apostin per la cantera ens fa estar a tots molt contents. Cada vegada veiem que va pujant més gent jove al primer equip i això, és un premi per a nosaltres.

A.C.- Va pujant més gent jove al primer equip i també has tingut la oportunitat de pujar al primer equip durant la pretemporada, davant l’UE Olot. Suposo que és tot un èxit per tu.

P.L.- Sí, és un gran èxit. Nosaltres veiem que cada cop pugen més joves i ens fa créixer més. I tenir aquella sensació especial després de portar tota la vida a l’Espanyol i que pot arribar el moment en què es compleixi el teu somni de jugar al primer equip.

A.C.-  Vas estar entrenant-te al primer equip durant la pretemporada. Quines sensacions tens després d’haver estat a les ordres de Quique Sánchez Flores, creus que t’hi pots fer un lloc al primer equip?

P.L.-  A veure és difícil, és molt difícil i sobretot que encara sóc Juvenil de tercer any. Vull dir que sóc molt pacient, sé que tot té un temps i que cada etapa s’ha de fer bé. Haig de ser tranquil en aquest aspecte i no voler pujar massa ràpid. El que haig de fer ara és fer-ho bé amb el meu equip, que és el filial, i també quan vagi amb el Juvenil. Després, si m’arriba la oportunitat d’estar al primer equip aprofitar-la al màxim.

A.C.- Apart de jugar des dels sis anys a l’Espanyol també has tingut experiències internacionals amb la Selecció Espanyola. Has estat convocat amb la Sub16, Sub17 i amb la Sub19. Com ha estat per tu la experiència?

P.L.- Per mi ha estat igual que si arribés al primer equip. Quan ets petit veus la Selecció i ho veus molt llunyà. Però quan et convoquen…. La primera vegada que em van convocar amb la Sub-16 em va costar de creure però, després he tingut la sort d’anar amb la Sub-17 i l’any passat que era un any menys vaig anar amb la Sub-19 i aquest any encara no ha sortit la convocatòria de la Sub-19. En definitiva, estic molt content de poder anar amb la Selecció també.

A.C.-  Moltes gràcies Pol Lozano i tant de bo tinguis molts èxits vestint la blanc-i-blava!!

P.L.- Moltes gràcies!


Comentarios

Comentarios

DEJA UNA RESPUESTA

Escribe tu comentario
Nombre